Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexZoekenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel
 

 De Hongerspelen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Cecilia Peak
President
Cecilia Peak

PROFIELAantal berichten : 1543
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: President
Leeftijd: 35 jaar

De Hongerspelen Empty
Onderwerp: De Hongerspelen | vr jul 26, 2013 8:50 pm


DE HONGERSPELEN - Hoe gaan ze in hun werk?

DE BOETE
IC: De boete is het moment waarop de tributen worden gekozen. Alle bewoners van de districten worden verzameld op een groot plein voor het gebouw van Justitie van het betreffende district. Dit plein is versierd met banieren die aan de gebouwen hangen.
De jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar worden vooraan gezet, door strak gespannen touwen gescheiden van de rest van de menigte. Ze zijn daarnaast ook in leeftijdsgroepen verdeeld; de jongsten staan achteraan, de oudsten vooraan. De jongens staan bij elkaar in een groep en de meisjes in een andere groep. Op het niet komen opdagen bij de Boete staat de doodstraf (tenzij je al op sterven ligt, dan mag je thuisblijven). Iedereen moet zich melden bij de Vredebewakers, die om je vingerafdruk (in bloed) vragen.
De tributen worden rond het middaguur gekozen. De boetes zijn zo gepland, dat ze in het Capitool allemaal live achter elkaar zijn te volgen.

De districtleider en de burgemeester staan op een podium met twee glazen kommen voor zich. In de ene kom zitten de bonnen van alle meisjes, in de andere kom de bonnen van de jongens. Eerst houdt de burgemeester een soort toespraak waarin hij verteld waarom de Spelen worden gehouden. De districtleider pakt dan uit elke kom één bon en leest de namen voor: de tributen worden zo willekeurig gekozen.
De twee zojuist gekozen tributen worden naar het podium gehaald en mogen daar even zwaaien naar het publiek. Dan wordt het volkslied gespeeld en na afloop van dat lied, verdwijnen de twee tributen het gerechtsgebouw in.
In een klein, maar luxueus kamertje mogen ze, elk afzonderlijk, nog afscheid nemen van hun familie en vrienden. Hier hebben ze in totaal één uur de tijd voor.

OOC: De districtleiders openen elk in hun eigen district een topic. In de districten waar geen districtleider is, zal dit worden gedaan door een van de admins. In dit topic wordt al in de eerste post vermeld welke vrouwelijke tribuut er naar de arena zal worden gestuurd, daarna mogen de leden daar de reactie van hun karakter onder beschrijven (of ze nou gekozen zijn of niet). Twee dagen later wordt er een post geplaatst met de loting van de mannelijke tribuut, waarop ook weer gereageerd mag worden. Vervolgens mogen er topics worden gemaakt voor het afscheid van familie en vrienden.

De tributen worden gekozen door middel van een Random Number Generator. Dit werkt als volgt: per persoon wordt er gekeken hoeveel bonnen diegene heeft en daar wordt dan een nummer aan verbonden. Als iemand bijvoorbeeld 5 bonnen heeft, krijgt hij de nummers 1 t/m 5, als er daarnaast nog iemand is die bonnen heeft (bijvoorbeeld 4), dan krijgt die de nummers 6 t/m 9, et cetera, et cetera. En dan laat je de Random Number Generator een nummertje kiezen, et voila!
Note: er wordt zoveel mogelijk voorkomen dat mensen met twee of meer accounts in de Spelen terechtkomen! Daarnaast zijn broertjes, zusjes, vrienden en andere familie die in de karakterkaarten staan omschreven, niet uitgesloten van de Boete.


DE TREIN
IC: Na het afscheid worden de tributen in een auto naar het station gebracht. Daar staan tientallen camera-mensen te wachten om hen te filmen. Ze geven de camera's even de tijd om te filmen en stappen dan de trein in, die hen met 250miles/h naar het Capitool zal brengen. De trein is nog luxer dan de hal van Justitie, met douches, kledingkasten, een bed en natuurlijk eten - heel veel eten. Er zijn een aantal bedienden om hen te bedienen, maar verder zijn de tributen alleen met hun begeleider.
Als ze aankomen in het Capitool, zullen ze begroet worden door honderden nieuwsgierige Capitool-bewoners.

OOC: Er mogen topics worden geopend over de treinreis, maar hier zal niet uitgebreid bij worden stilgestaan. De topics mogen nog worden afgemaakt als het volgende onderdeel ("de eerste indruk") is gestart.

DE EERSTE INDRUK
IC: De tributen worden naar een gebouw gebracht waar ze worden opgemaakt voor hun eerste publieke optreden: de paradetocht. Hier maken ze kennis met hun stylisten (NPC's, zolang er nog geen stylisten zijn).
's Avonds laat, zodra de tributen presentabel zijn, verzamelen ze zich op de begane grond van het gebouw. Vanaf daar rijden ze in strijdwagens naar het trainingscentrum. Eerst District 1, gevolgd door District 2 etc.
Voor het trainingscentrum worden ze vanaf een balkon toegesproken door de president. Overal staan tribunes voor de Capitool-bewoners, die natuurlijk alles willen zien. Hierna gaan de tributen naar hun appartementen in het trainingscentrum.

OOC: Er wordt een topic geopend door de presentator, die vertelt hoe alle tributen langs het publiek rijden. Elke tribuut maakt daarna zijn eigen post over de rit, het maakt niet uit in welke volgorde.  Op een gegeven moment komt er een post van de president, met de toespraak die zij houdt. Als mensen (tributen of Capitoolbewoners) daarna ook willen posten in het topic als toeschouwer zijn ze vrij om dat te doen.

De kledingkeuze kan overlegd worden in het overlegboard van het betreffende district. Als vanzelfsprekend heeft de stylist - als die er is - van het district het veto-recht. Houdt er rekening mee dat Moccachino de hoofdsponsor van de Hongerspelen is. Je bent niet verplicht met het bedrijf samen te werken, maar het kan je tijdens de Spelen giften opleveren.

HET TRAININGSCENTRUM
Het trainingscentrum is een luxe gebouw met een liften met kristallen wanden. De liftuitgangen worden bewaakt door Avoxes (slaven zonder tong, voornamelijk mensen die gerebelleerd hebben), opdat de tributen niet naar een andere verdieping gaan dan de verdieping die hen is aangewezen (elk District krijgt de verdieping die het zelfde nummer heeft als het district. District 12 zit dus bovenaan, District 1 zit op de eerste verdieping).
De bedienden in het trainingscentrum zijn ook Avoxes.

Na aankomst in het trainingscentrum, volgen er drie trainingsdagen die beginnen om 10 uur 's ochtends. Er wordt getraind in een grote gymzaal op verdieping -1 en elke tribuut krijgt zijn/haar districtnummer op de rug gespeld. Er is één hoofdtrainer die uitlegt wat de bedoeling is en de regels duidelijk maakt. Verder is er ook nog één trainer per onderdeel. De onderdelen zijn als volgt:
- Boogschieten (op dummies)
- Bijl- en meswerpen (op dummies)
- Camouflage
- Gewichtheffen
- Katapulten en slingers maken/gebruiken
- Kennis van insecten (er liggen bakjes met insecten)
- Kennis van planten (er staan tientallen giftige en niet-giftige (ofwel: eetbare) planten die belangrijk zijn om te kennen)
- Knopen leggen
- Strikken maken
- Touwen parcours
- Vechten met wapens (speren, zwaarden, drietand...)
- Vechten zonder wapens (worstelen, karate...)
- Vissen (er is een klein vijvertje met verschillende vissen)
- Vuur maken

De spelmakers zullen tijdens het trainen vanaf de zijkant toekijken om alvast een beeld te krijgen van de tributen.
Om half één is er een lunch met alle tributen in een zaal naast de gymzaal. Je moet het eten zelf halen bij een lange tafel; er is brood uit elk district. In de zaal staan verschillende tafels, zodat je zelf kunt kiezen of je alleen wilt eten of met een groep.

OOC: Er worden drie trainingstopics geopend; één voor elke dag. Dit om ontmoetingen tussen tributen te stimuleren. Één van deze topics zal een woordlimiet voor de posts hebben, zodat je als je dat topic binnenkomt zeker weet dat je geen meterslange posts hoeft te lezen. Je mag een van de topics uitkiezen om te posten, maar je mag ook alle drie de trainingsdagen beschrijven als je dat graag wilt.

DE PRIVÉ-SESSIE
IC: De dag na de derde trainingsdag wordt gebruikt voor de privé-sessies. De tributen verzamelen zich rond 11 uur in de eetzaal, waar ze ook lunch krijgen. Daar worden ze één voor één geroepen om hun skills te laten zien aan de spelmakers. Er wordt begonnen met de jongen van District 1 en het eindigt met het meisje van District 12. Na de sessie, keert de tribuut niet terug naar de eetzaal, maar gaat hij/zij rechtstreeks naar het appartement terug. Daar wordt er gewacht op de uitslag, die om 8 uur 's avonds via tv zal worden getoond.
Elke tribuut heeft maximaal 15 minuten om te laten zien wat hij kan.

OOC: Om de sessies echt geheim te houden, stuurt iedereen een post per pm naar Tyrell. Deze zal (in meer of mindere mate) worden beoordeeld op kwaliteit (niet op kwantiteit!), originaliteit, realisme, het nut van je talent in de arena en uitvoering. Er wordt vooral naar de IC punten gekeken, maar door een goede post te maken, kun je dus extra punten scoren.

INTERVIEWS
IC: Na de sessies volgt er een dag om voor te bereiden op de interviews. De dag erna zullen 's avonds vanaf 9 uur de interviews worden gehouden. De interviews worden gehouden op een podium voor het trainingscentrum. De tributen zitten rechts van het podium op luxe stoelen te wachten tot ze het podium op worden geroepen. Recht voor het podium zijn zitplaatsen voor allerlei vooraanstaande Capitoolbewoners. Helemaal vooraan zitten de stylisten. De begeleiders kijken van achter de schermen toe (daar hangen dan ook tv's). Rechts van het podium is een balkon voor de spelmakers en eventueel voor de president. Links is een balkon gereserveerd voor de cameraploegen.
Elke tribuut heeft een interview van maximaal 3 minuten, er gaat een buzzer als die 3 minuten voorbij zijn. Er wordt weer begonnen bij District 1, het meisje als eerst.

OOC: De interviews worden afgenomen via skype (of een andere chatmogelijkheid). Elke tribuut heeft een chatsessie met de presentator. De presentator zal zo'n 3 tot 5 vragen stellen (IC zou het interview 3 minuten moeten duren), daarna post de presentator het gehele interview in een topic op het forum, zodat het voor iedereen te lezen is.

DE SPELEN
IC: Om 10 uur 's ochtends worden de tributen met een hovercraft naar de arena gebracht. Zodra ze de arena naderen, worden de ramen van de hovercraft zwart, zodat ze nog niks kunnen zien. Onderweg krijgen ze een chipje in hun arm die hun locatie bij kan houden. In de hovercraft wordt ook ontbeten, elke tribuut in een eigen kamertje samen met de stylist.
De tributen worden in de catacomben van de arena afgezet en gaan elk naar een eigen ruimte, waar ze zich kunnen omkleden. Ze mogen helemaal zelf beslissen wat ze aan doen, maar wapens mogen niet mee.
In de kamer staat een glazen buis. Als de tribuut daar in gaat staan, wordt hij/zij omhoog getild... de arena in.

In de arena moeten de tributen 60 seconden op hun plaats blijven staan, in een cirkel met een diameter van 40m rond de Hoorn des Overvloeds. Er wordt hardop afgeteld.
Elke keer als er iemand overlijdt, klinkt een kanonschot, direct gevolgd door een hovercraft die het lichaam komt ophalen. Dit kanonschot zal pas klinken als er niemand meer in de buurt is. De eerste dag zullen er dus heel veel schoten achter elkaar klinken, vanwege het slagveld bij de Hoorn des Overvloeds. De lichamen worden pas opgehaald als het vechten daar voorbij is.
In de arena wordt verder gevochten op leven en dood, maar de mede-tributen zijn niet het enige gevaar. Als de spelmakers het gevoel krijgen dat de show saai wordt, zullen ze ook andere middelen inzetten, zoals bliksem, vuur of overstromingen. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om niet om te komen van honger of dorst.
Giften van sponsors worden aan een zijden parachuutje in de arena gedropt. Hoe langer de spelen duren, des te duurder wordt het om een tribuut te sponsoren.

Na dagen van overleven en vechten, zal er één overwinnaar uit de strijd komen. Deze wordt met een hovercraft opgehaald.

OOC:
Een van de admins maakt de eerste post waarin wordt afgeteld vanaf 60. Zodra de Spelen beginnen, mag iedereen posten dat hij ofwel wegrent van de hoorn, of iets mee probeert te nemen. Iets meenemen én wegrennen in één post mag niet. Je mag je post schrijven tot het moment dat je een attribuut bereikt. Daarna moet je wachten met je volgende post tot alle andere tributen ook de kans hebben gehad om op hetzelfde attribuut af te gaan. (Dus totdat duidelijk is waarheen iedereen gaat, of totdat er twee OOC dagen voorbij zijn).
De dagen in de arena zullen 2 OOC weken duren, met uitzondering van de eerste dag.

Wanneer jouw karakter iemand aanvalt, aangevallen wordt of tegen andere gevaren in de arena aanloopt, wordt er een balans opgemaakt om te bepalen of jouw karakter overleeft. Hierbij wordt rekening gehouden met:
- schrijverskwaliteit (originaliteit, begrijpelijkheid, realisme)
- de algemene situatie waarin je karakter zich bevindt
- sterke en zwakke punten van je karakter (a.h.v. je karakterkaart)
- de attributen die je karakter heeft en gebruikt.
Daarna wordt er met een random number generator bepaald of je karakter sterft, gewond raakt, of juist overleeft.

Zelf beslissen dat je karakter sterft mag altijd, iemand anders zomaar vermoorden (ook al is het een NPC) absoluut niet. Daarvoor wordt altijd het bovengenoemde systeem toegepast.

Als iemand 2,5 IC dagen niets van zich heeft laten horen (dus zo'n 5 weken), dan wordt er gedobbeld of zijn/haar karakter sterft in de arena.

Elke IC dag wordt er bepaald of er nog leuke gebeurtenissen zijn. Dit kan variëren van "het begint zachtjes te regenen" tot "een zware aardbeving, alles stort in!"

Giften van sponsoren kun je op verschillende manieren ontvangen. Voor meer informatie, lees het topic over het sponsoren hier.

Tijdens de gehele Spelen mag het overlegboard in je eigen district gebruikt worden om tactieken en andere relevante zaken te bespreken, zodat ook de thuisblijvers mee kunnen helpen/denken/genieten.

NA DE SPELEN
IC: Na de Hongerspelen zal de winnaar eerst een paar dagen moeten uitrusten. De wonden worden geheeld (zo nodig met plastische chirurgie) in het ziekenhuis onder het trainingscentrum.
Precies een week na het einde van de Hongerspelen is er op het podium voor het trainingscentrum een 3 uur durende show. Tijdens deze show zullen de hoogtepunten van de Spelen worden getoond (vanaf de Boete tot het einde van de Spelen zelf) en zal de winnaar gekroond worden. Gedurende deze drie uur zit de winnaar op een stoel op het podium. Het geheel wordt gepresenteerd door de vaste presentator van de Spelen.

Na de show is er een diner in het huis van de president, waar alle Capitoolbewoners die er iets toe doen zijn uitgenodigd. Zij willen natuurlijk allemaal op de foto met de winnaar.

De dag daarna is er een interview met de winnaar in de woonkamer van het trainingscentrum. Dit interview zal om 2 uur 's middags plaatsvinden. Er is geen live publiek en slechts een paar camera's. Een dag later reist de winnaar terug naar zijn/haar district.

OOC: Een paar dagen na afloop van de Hongerspelen zal er door de presentator een topic worden geopend voor de kroning. Hierin mag iedereen posten die er aanwezig is. De enige die er sowieso moet posten, is de president, al is het natuurlijk leuk als de winnaar zelf ook post.
Weer een paar dagen later, zal het interview met de winnaar worden gehouden. Dit zal op eenzelfde manier gaan als de eerdere interviews, maar nu zit er geen limiet aan de tijd. Er zal ook een OOC-interview worden gehouden met de persoon achter het winnende karakter.

DE ZEGETOCHT
IC: Pas een paar maanden later is de Zegetocht door de andere districten. Deze zal plaatsvinden in het begin van de winter.
De tocht begint bij District 12 en eindigt in het Capitool. Het District van de winnaar wordt overgeslagen. In het Capitool wordt een groot feest gegeven, met zoveel eten dat veel mensen zich helemaal ziek eten.
Als de winnaar weer terugkomt in zijn/haar eigen district, wordt er nog een groot feest gegeven.

OOC: De burgemeester/begeleider/een NPC van elk district opent het topic voor de tour en verwerkt daarin de toespraak van de winnaar.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.hongerspelenrpg.com
 

De Hongerspelen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Algemeen-