Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexZoekenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel
 

 F.A.Q.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Cecilia Peak
President
Cecilia Peak

PROFIELAantal berichten : 1543
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Vrouw
Beroep: President
Leeftijd: 35 jaar

F.A.Q. Empty
Onderwerp: F.A.Q. | vr jul 26, 2013 8:57 pm


Noot: voor vragen over Panem of de Hongerspelen, is het wellicht raadzaam om de Engelse Hunger Games Wikia te raadplegen. Daar halen wij de meeste informatie voor dit forum vandaan.

FAQ

De Hongerspelen?
De Hongerspelen is een boekenserie van Suzanne Collins. De serie is geschreven vanuit het oogpunt van Katniss Everdeen, die op ongelukkige wijze in de Hongerspelen terecht komt en daar moet vechten voor haar leven. Katniss neemt deel aan de 74ste Hongerspelen, maar deze RPG speelt zich nog vóór die tijd af. Wij beginnen bij de allereerste Hongerspelen. Mochten we ooit bij de 74ste Hongerspelen belanden, dan kunnen we al wel vast verklappen dat Katniss Everdeen niet mee zal strijden. Deze RPG is dus gebaseerd op de boeken van Collins, maar zal niet dezelfde verhaallijn volgen. De personages uit de boeken bestaan niet op deze RPG en zullen ook nooit bestaan.

Maar wat zijn de Hongerspelen dan precies?
De Hongerspelen zijn spelen die georganiseerd worden door de regering van het land Panem, die zijn zetel heeft in Het Capitool. Naast het Capitool, bestaat Panem nog uit twaalf andere districten, die simpelweg District 1, District 2, District 3, etcetera, heten. Elk district levert twee tributen die aan de Hongerspelen mee zullen doen. Tributen zijn tieners tussen de twaalf en achttien jaar, die door middel van de Boete worden verkozen om mee te doen aan de Spelen, maar daarover straks meer. De Hongerspelen, of kortweg de Spelen, vinden plaats in een arena, vormgegeven door de Spelmakers (en die kunnen heel creatief zijn! Bossen, woestijnen, rivieren, elk jaar ziet de arena er weer anders uit). Duizenden verborgen cameraatjes (gemaakt met technologieën waar wij alleen nog maar van kunnen dromen) filmen de Spelen en zenden ze rechtstreeks uit in heel Panem. Wat er dan zoal te zien is? Vooral dode mensen, om eerlijk te zijn. De Hongerspelen zijn namelijk een nieuw soort gladiator gevechten. Vierentwintig tieners – twaalf jongens, twaalf meisjes – vechten op leven en dood. Er zal uiteindelijk maar één winnaar zijn, wat dus betekent dat er drieëntwintig doden zullen vallen. Niet echt een prettige gedachte natuurlijk, maar bedenk wel dat deze Spelen een doel dienen: de inwoners van Panem er aan te herinneren dat Het Capitool de macht in handen heeft en elke opstand met harde hand zal worden neergeslagen. Nederigheid, dát willen ze zien.

Is het verplicht om naar de Hongerspelen te kijken?
Het is in ieder geval verplicht om naar de Boete te komen en het is verplicht om de opening van de Spelen te zien. Verder wordt er van de districtbewoners verwacht dat ze doorwerken, maar dat betekent niet dat ze helemaal niets meekrijgen van de Spelen. Op alle openbare plaatsen staan of hangen beeldschermen, zodat je niets hoeft te missen van het evenement. Tijdens de pauzes op het werk, als je boodschappen gaat doen of even rustig je zorgen weg wilt drinken in een café: overal worden de beelden van de Hongerspelen getoond.

Twaalf districten, zeg je? Waarom zie ik er dan geen twaalf?
Wel, dat kan ik je vertellen. Twaalf is een groot aantal voor een beginnende RPG. Om te zorgen dat we niet allemaal lege districten hebben, zijn er nog een aantal districten gesloten voor het RPG’ende gezelschap. Deze districten worden nu nog bemand door NPC’s (karakters die niet bespeelbaar zijn). Beginnen de open districten een beetje gezellig te worden, dan openen we nog een district, net zo lang tot de RPG lekker actief is en alle districten open zijn.

Moet je de boeken hebben gelezen, om mee te kunnen doen aan de RPG?
Nee. We hebben ons best gedaan om de uitleg zodanig te maken, dat ook iemand die nog onbekend is met de Hongerspelen, het snapt. Mochten er toch nog vragen zijn, dan kun je die altijd stellen. Als je dat om wat voor reden dan ook liever niet in het vragentopic doet, mag het ook via PM naar één van de admins. Daarmee help je niet alleen jezelf, maar ook nieuwelingen die na je komen. Wij kunnen die vragen namelijk weer verwerken in de uitleg, zodat de RPG duidelijker wordt.

Wat is godmoden?
Godmoden is het zonder toestemming besturen van iemands personage. Dit kan heel ongemerkt gebeuren. Stel, jouw personage heet Lisa en je schrijft dit: “Lisa gooide een appel naar Erik. Erik ving de appel.” Je veronderstelt nu dat Erik de appel vangt, terwijl je dat helemaal niet kunt weten. Misschien wil Erik de appel wel helemaal niet vangen. Zonder toestemming mag je dus niet bepalen hoe andere personages reageren op bepaalde situaties. Twijfel je of een actie godmoden is of niet? Zorg dan gewoon dat je toestemming vraagt. Je kunt beter te vaak zeggen “Godmode met toestemming”, dan dat je telkens weer te horen krijgt dat je iemands personage misbruikt.

Wat betekent IC en OOC?
In Character en Out Of Character. IC houdt in dat je je personage speelt, OOC houdt in dat je jezelf bent.

-------------------------------

Al gestelde vragen

Worden de begeleiders IC aangesteld of moeten ze solliciteren?
De begeleiders worden in principe aangesteld door het Capitool, maar je kan er ook voor kiezen dat jouw personage wist dat er naar een begeleider werd gezocht en dat hij/zij daarom wel zelf een brief gestuurd heeft om te laten weten dat hij/zij interesse had.

Hoeveel bonnen heeft mijn karakter als hij/zij .... jaar is?
Als je twaalf bent heb je één bon, daarna komt er elk jaar één bij, tot je achttiende. Dat maakt de lijst als volgt:
12 = 1 bon, 13 = 2 bonnen, 14 = 3 bonnen, 15 = 4 bonnen, 16 = 5 bonnen, 17 = 6 bonnen, 18 = 7 bonnen.
Dit kunnen meer bonnen worden als je karakter bonnen aanneemt in ruil voor voedsel.

Is "Sponsor" een rang?
Sponsor is geen rang, omdat in principe iedereen sponsor kan zijn. In The Hunger Games kreeg Katniss brood van district 11. District 11 heeft dat met veel pijn en moeite bij elkaar moeten sprokkelen, maar ze konden dus wel sponsoren. Je kunt dus sponsoren als je genoeg geld hebt. Precieze regels omtrent sponsoren kun je hier vinden.

Hoe erg is het Capitool getroffen door de opstanden van de districten?
Wij gaan er vanuit dat een groot deel van het Capitool gewoon sensatie-tv had. Hoewel de opstanden heftig waren, wisten de rebellen niet zo ver te komen als in de opstand met Katniss. Het meeste van de opstanden speelde zich vooral in de districten zelf af.

Mag je een post-sheet gebruiken?
Ja, mits deze de pagina niet uitrekt en je tekst leesbaar blijft.

Mag je zelf iets meenemen de arena in?
Ja, je karakter maar één object meenemen. Dit object wordt wel streng gekeurd, want het mag geen groot voordeel zijn in de arena. Het is meer bedoeld als een laatste herinnering aan thuis.

Tellen afgekeurde posts mee met de 5 posts die je nodig hebt voordat je een nieuw karakter mag aanmaken?
Dat hangt volledig af van de reden waarom je post is afgekeurd. Is je post afgekeurd vanwege de lengte of kwaliteit, dan telt hij niet mee. Is je post afgekeurd omdat je iets niet goed had begrepen qua inhoudelijke regels, dan is de kans groot dat hij wel meetelt.

Stel dat mijn karakter in de arena doodgaat voordat ik 5 posts met hem/haar heb geschreven, mag ik dan wel een nieuw karakter aanmaken?
Ja, dat is de uitzondering op de regel.

Wat houdt het buitengebied in?
Het buitengebied is het gebied waar niemand woont. De meeste districten hebben één stad waarin iedereen woont en waar alle gebouwen staan, de rest van het district is dus het buitengebied. In district 11 zijn dit bijvoorbeeld de akkers, in district 4 moerassen e.d. en in district 7 het bos - om maar wat voorbeelden te noemen. Een enkel district bestaat wel uit meerdere dorpen, maar ook daar geldt: waar niet gewoond mag worden, dat is het buitengebied. Het buitengebied ligt overigens wel binnen de hekken van het district (ondanks dat de naam anders doet vermoeden).

Zijn de scholen in de districten gratis en is het verplicht om naar school te gaan?
Ze zijn gratis, aangezien er anders niemand meer naar school zou gaan om geld te besparen. Naar school gaan is echter niet verplicht als je in ruil daarvoor andere nuttige dingen voor het Capitool doet. Veel kinderen moeten hun ouders helpen met werken, dus dan hebben ze geen tijd voor school.

Mag je vredebewakers godmoden?
Ja, zolang het een NPC is en je het realistisch houdt. Om meer te weten te komen over het soort straf dat je karakter voor een bepaalde overtreding kan krijgen, kun je hier terecht.

Mogen de normale chars zich in de winnaarswijken begeven?
Alleen overdag. Er wordt wel door vredebewakers gepatrouilleerd om krakers uit de huizen te houden en vandalisme te voorkomen.

Is het toegestaan om tijdens de Hongerspelen met iemand af te spreken dat hij/zij door mijn karakter wordt vermoord?
Ja, mits je echt toestemming hebt en diegene niet tegen zijn zin toestemming heeft gegeven.

Wat is de valuta in Panem?
De naam van de valuta wordt nooit genoemd in één van de boeken of de film. Omdat het zich in een futuristisch Amerika afspeelt, mag je er vanuit gaan dat ze de dollar gebruiken.

Zou mijn vrouwelijke districtbewoonster getrouwd kunnen zijn met een andere vrouw of is dat een no-go in Panem?
In Panem is dat geen enkel probleem, ook niet in de districten.

District 1 en 2 leven op relatief goede voet met het Capitool, mogen zij dan wel wapens bezitten?
Nee, alleen vredebewakers hebben wapens. District 1 en 2 leven wel op goede voet met het Capitool, maar het Capitool kan niet het risico lopen dat deze districten tóch in opstand komen. Bovendien hebben mensen die toch geen vredebewaker zijn, nergens wapens voor nodig, dus zou het voor het Capitool alleen maar onnodige dreiging zijn als er wél mensen rondlopen met een wapen.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.hongerspelenrpg.com
 

F.A.Q.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Algemeen-