Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexZoekenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel
 

 Sponsoren tijdens de Spelen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
Tyrell Peak

PROFIELAantal berichten : 2155
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Sponsoren tijdens de Spelen Empty
Onderwerp: Sponsoren tijdens de Spelen | do jan 01, 2015 5:35 pm

Tijdens de Hongerspelen zijn de tributen deels afhankelijk van sponsoringen die ze krijgen. Deze giften kunnen op meerdere manieren tot stand komen.

1) Van de Hoofdsponsor
2) Van een gespeelde bewoner uit het Capitool of een van de Districten
3) Van een familielid van de tribuut
4) Van een NPC bewoner uit het Capitool
5) Van de Spelmakers, als lokaas

Hieronder staat elke mogelijkheid uitgelegd:

De Hoofdsponsor
De Hoofdsponsor van de Hongerspelen is het bedrijf Moccachino, waarvan Mark Mocca de eigenaar is. Hij kan ten alle tijden een gift naar een tribuut sturen door een edit te plaatsen in de post van de te sponsoren tribuut. Dit gebeurd met een blur om zich te onderscheiden. De Hoofdsponsor zal over het algemeen een soort opdracht geven die eerst moet worden uitgevoerd voordat de gift geopend mag worden.

Een gespeeld karakter
Bewoners van zowel de districten als het Capitool mogen giften sturen naar wie ze willen. Hiervoor moeten zij een pm naar de betreffende Districtleider sturen met daarin een zo duidelijk mogelijke omschrijving van wat hij/zij wil sponsoren. De Districtleider bepaald dan 1) of de gift realistisch is en dus goedgekeurd wordt, en 2) wanneer de gift bij zijn/haar tribuut terecht komt. De Districtleider zet in zijn/haar kleur een edit onder een post van de tribuut die de gift krijgt, tenzij het om een of andere reden beter uitkomt om een pm te sturen.
Heeft een district geen gespeelde begeleider? Dan kun je je voorstel tot sponsoring opsturen naar Cecilia Peak of Tyrell Peak.
Ga naar de volgende post voor een indicatie van de prijzen om te sponsoren om te zien hoeveel jouw karakter zich zou kunnen veroorloven.

Iedereen mag één keer sponsoren zonder daarbij een post te hebben gemaakt over hoe het personage aan het geld voor de sponsoring is gekomen. Voor districtbewoners telt hierbij een maximum waarde van 20, voor begeleiders uit de districten een maximumwaarde van 100 en voor Capitoolbewoners een maximum waarde van 250. Wil je de eerste keer iets sponsoren dat meer waard is dan dat bedrag, dan zul je een post moeten maken waarin staat hoe jouw personage aan het geld komt. Dit kan een post zijn waarin wordt genoemd dat hij/zij loon krijgt, of een inzamelingsactie houdt, of met iemand in gesprek is die wel samen wil werken aan een sponsoring, etc.  

Wil je na die eerste sponsoring nog een keer sponsoren, dan zul je wederom een post moeten maken.

Familieleden van de tributen
Tributen mogen één keer een beroep doen op een sponsoring van hun familieleden. Ook dit wordt naar een begeleider/admini gestuurd ter controle. Ook hiervoor geldt een maximumwaarde van 20.

Een NPC kan natuurlijk geen beroep doen op een sponsoring van familie, dus dat wordt vanuit de begeleider van het betreffende district of vanuit de admini's bepaald.

Een NPC bewoner uit het Capitool
Af en toe zal er een edit onder een post verschijnen van een van de admini’s waarin een gift staat omschreven. Capitoolbewoners hebben namelijk geld teveel en willen hun favoriete tribuut zien winnen. Daarom zullen ze op bepaalde momenten besluiten om een gift te sturen. Als je indruk hebt gemaakt met je score, tijdens de interviews of een van de andere momenten dat je op TV bent geweest, maak je meer kans op een sponsoring van een onbespeeld karakter dan als je een grijze muis bent geweest.

In principe bepalen de admini's of een NPC wil sponsoren, maar als lid van de RPG mag je altijd suggesties aandragen - ongeacht de rijkdom van je karakter.
Begeleiders mogen ook uit naam van een NPC sponsoren. Hiervoor moeten hun karakter in één of meerdere posts contact hebben gehad met dit NPC, om te praten over de betreffende sponsoring.

Het lokaas
Wanneer er te weinig gebeurt in de arena kan het zo zijn dat de spelmakers besluiten iets in de arena te leggen wat de tributen heel hard nodig hebben, om ze zo naar elkaar toe te lokken of om ze een duwtje naar de overwinning of ondergang te geven. Dit zal echter niet vaak voorkomen.


Laatst aangepast door Tyrell Peak op do apr 20, 2017 8:42 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://goldenlionofra.deviantart.com
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
Tyrell Peak

PROFIELAantal berichten : 2155
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

Sponsoren tijdens de Spelen Empty
Onderwerp: Re: Sponsoren tijdens de Spelen | do jan 01, 2015 5:37 pm

Sponsor prijslijst

Hieronder volgt een indicatie van de kosten voor een bepaalde sponsoring. Voor Capitoolbewoners zal dit over het algemeen niet heel relevant zijn, omdat zij meestal wel genoeg te besteden hebben. Districtbewoners zijn echter arm en voor hen is het dus handig om een idee te hebben hoeveel uur hun karakter zou moeten werken om een bepaalde sponsoring te kunnen veroorloven.
Omdat we geen echt vastgestelde geldwaarde hebben op de Hongerspelen RPG hebben we de kosten van een bepaald product gelijk gesteld aan de kosten van een middelgroot brood. Een middelgroot brood dat je gewoon voor jezelf in een winkel koopt, is gelijkgesteld aan 1. Om te sponsoren betaal je meer dan als je iets voor jezelf koopt, in verband met exclusiviteit, verzendkosten, servicekosten en andere mogelijke kosten. Daarnaast worden giften duurder naarmate de Spelen vorderen. Deze lijst gaat uit van de eerste dag, na het eerste gevecht bij de Hoorn des Overvloeds (als er dus al een aantal doden zijn gevallen). Vóór dat moment is alles net wat goedkoper, daarna wordt het allemaal exponentieel duurder.

Deze lijst is dus vooral bedoeld als globale indicatie, zodat je een beter beeld krijgt van wat jouw personage wel zou kunnen sponsoren en wat absoluut niet.

Een normaal brood dat je voor jezelf in een district koopt heeft dus waarde 1. Hieronder staat een lijst met diverse mogelijke giften en hun waarde ten opzichte van dat brood, waarbij wordt uitgegaan van gemiddelde kwaliteit/lengte/gewicht/etc. Staat jouw gewenste gift niet in de lijst? Probeer dan zelf in te schatten welke andere gift ongeveer dezelfde waarde zou hebben.

Voorbeeld: als jouw karakter normaal gesproken met twee uur werken genoeg verdiend om een brood te kopen, dan moet hij dus zestien uur werken om een brood te sponsoren aan het begin van de Spelen.


Voedingsmiddelen
Borrelhapjes
Brood
Fruit (15g)
Groenten (100g)
Vis (30cm)
Vlees (100g)
Water (300mL)2 (p/st)
8
2
15
15
15
5


Wapens en wapenrusting
Slagwapens
Hamer
Handbijl
Knuppel
Moker
Morgenster
Zeis
Zwaard


80
100
30
100
150
450
800

Steekwapens
Degen
Dolk
Mes
Speer
Tritant


600
300
300
600
600

Afstandswapens
Boomerang
Gifpijltjes
Hand katapult
Kruisboog
Pijlenboog
Slinger
Vuurwapens
Werpbijl
Werpspeer
Werpster


15
150
20
1500
1500
300
Verboden
900
900
600

Verdediging en overige
Belegeringswapens
Boksbeugel
Bom
Helm
Houten schild
Pijlen
Maliënkolder
Metalen schild
Mijn
Zweep
Verboden
40
3000
200
100
10 (p/st)
800
800
2000
15


Gezondheid en overige
EHBO-doos
Gevulde aansteker
Informatie van buitenaf
Lucifers
Nachtkijker
Net
Tas
Touw
Veldfles (ongevuld)
Zonnebril500
500
Verboden
500 (per doosje)
2000
300
50
100
30
2_________________

Sponsoren tijdens de Spelen HongerSpelenRPG
Terug naar boven Ga naar beneden
http://goldenlionofra.deviantart.com
 

Sponsoren tijdens de Spelen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Algemeen-