Een RPG-forum gebaseerd op de Hongerspelen. Maak een personage aan voor een van de districten en doe mee aan de Hongerspelen!
 
IndexZoekenRegistrerenInloggen

N

O

S

A

E

S

S

T

H

G

I

L

T

O

P

S

Personage van het seizoen
Milly Butterworth
Winnares 1e Spelen
Sage Malone
Winnares 2e Spelen
Madelynn Bristow
Winnares 3e Spelen
Solar Gbadamosi
Winnares 4e Spelen
Kasa Locklear

F

F

A

T

S

Admini
Cecilia Peak
Admini
Tyrell Peak
Moderator
Nike Foxglove
Moderator
Matthew Mills

S

T

I

D

E

R

C

© 2013 - 2015
De Hongerspelen RPG is ontworpen en gemaakt door de Adminies en is gebaseerd op de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins.

Deze skin is getest op
Google ChromeMozilla Firefox

Deel
 

 De wereld Panem

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
Tyrell Peak

PROFIELAantal berichten : 2155
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

De wereld Panem Empty
Onderwerp: De wereld Panem | vr jul 26, 2013 9:17 pm

Hier staan alle gebieden omschreven waar jouw karakter kan wonen. Onderstaande kaart is gebaseerd op de kleine feitjes in de boeken. Scroll naar beneden voor een tijdlijn van Panem en voor de regels die in de districten gelden.

Voor een overzicht van alle personages (NPC's én OC's) van de RPG, zie deze sheet.
CAPITOOL:
 
DISTRICT 1 - Luxe-artikelen:
 
DISTRICT 2 - Metselwerk en Grafiet:
 
DISTRICT 3 - Technologie:
 
DISTRICT 4 - Vissen:
 
DISTRICT 5 - Energie en elektriciteit:
 
DISTRICT 6 - Transport:
 
DISTRICT 7 - Hout:
 
DISTRICT 8 - Textiel:
 
DISTRICT 9 - Graan:
 
DISTRICT 10 - Vee:
 
DISTRICT 11 - Landbouw:
 
DISTRICT 12 - Mijnbouw:
 
DISTRICT 13 - Kernenergie, hovercrafts en grafiet:
 


Laatst aangepast door Tyrell Peak op di aug 01, 2017 5:12 pm; in totaal 42 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://goldenlionofra.deviantart.com
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
Tyrell Peak

PROFIELAantal berichten : 2155
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

De wereld Panem Empty
Onderwerp: Re: De wereld Panem | ma aug 19, 2013 1:44 pm

GESCHIEDENIS VAN PANEM
(Note: het meest recente deel van de geschiedenis komt deels uit karakterkaarten. Heb jij iets in je karakterkaart staan wat voor de rest van het district ook belangrijk kan zijn geweest, stuur dan even een pm!)


Jaar
Belangrijke gebeurtenissen

0
De natuurrampen die de Aarde al drie jaar lang teisteren komen ten einde. Van de ruim 7 miljard mensen die vóór de vernietiging van de bevolking op Aarde leefden, komen er miljoenen om. In Amerika, dat voor een groot deel onder water loopt, blijven slechts een paar duizend mensen in leven.

1
De eerste nederzettingen worden weer opgebouwd. Dit zijn vaak dorpjes met niet meer dan 100 inwoners. In de Rocky Mountains woont een relatief grote groep van bijna 200 mensen die tijdens de overstromingen naar hoger gebied zijn gevlucht. Ook in Colorado, New Mexico en Kansas worden relatief grote nederzettingen gebouwd.

2
Steeds meer mensen voegen zich bij de nederzetting in de Rocky Mountains. Er worden regels ingevoerd waaruit blijkt dat de mensen vastbesloten zijn de oude beschaving weer op te bouwen. Zij besluiten het jaar waarin de natuurrampen eindigden het jaar 0 te noemen, het jaar van het nieuwe begin.

18
Lange tijd leven de mensen zo in steeds groter wordende gemeenschappen, terwijl ze de ruïnes van de oude beschaving opruimen over opnieuw opbouwen, naargelang het nut daarvan. In andere delen van Amerika ontstaan nog meer nederzettingen, maar geen daarvan wordt zo groot als Panem, dat op dit moment al zo’n 1000 inwoners telt.

19
Panem gaat handelen met een aantal nabijgelegen nederzettingen die later District 10 en 2 zullen worden.

48
Er komt een leider aan de macht die vindt dat het tijd wordt dat Panem een land wordt in plaats van een grote nederzetting. Hij bouwt een leger en weet met enige moeite de rest van de regering ervan te overtuigen dat het beter is voor de economie als ze de omliggende nederzettingen innemen.

49
Er hoeft nauwelijks strijd geleverd te worden om de nederzettingen in de Rocky Mountains te veroveren. De mensen weten wel hoe ze zich moeten verdedigen, maar hebben geen legers, in tegenstelling tot Panem. De hoofdnederzetting wordt vanaf dat moment het Capitool genoemd. De andere nederzettingen houden vooralsnog hun oorspronkelijke namen. Het land wordt Panem.

55
In het Capitool wordt besloten dat het niet onverstandig is om heel het gebied tussen de westelijke zee en de Rocky Mountains in te nemen. Wat zij met hun leger hebben gedaan, kan een andere nederzetting immers ook gaan doen en dat wilden ze liever voorkomen. Binnen een jaar worden de steden en dorpen bij Panem gevoegd.

62
Het oog van Panem valt op de uitgestrekte bossen van wat later District 7 zal worden. Ook dit gebied wordt snel ingelijfd. De nederzettingen in de rest van Amerika hebben inmiddels wel gehoord van het leger van Panem, maar kunnen er niets tegen beginnen.

63
Mensen vertrekken uit het gebied dat later District 8 en 11 zal worden, want zij vrezen een oorlog. De leiders in deze gebieden komen samen en besluiten dat het beter is zich vrijwillig bij Panem te voegen, voordat dat met bloedvergieten gebeurt.

65
In heel Panem wonen nergens zoveel mensen als in het Capitool. Er wordt een rem gezet op de bevolkingsgroei. De omliggende gebieden worden verdeeld in drie gebieden: sectie 1 in het noorden, sectie 2 in het zuiden en oosten en sectie 3 in het westen. Elk district krijgt zijn eigen focus, zodat mensen met bepaalde aanleg naar de juiste sectie kunnen worden gestuurd. Houthakkers vertrekken naar sectie 1, landwerkers vertrekken naar sectie 2 en  veehouders vertrekken naar sectie 3.

66
Nog altijd wonen er teveel mensen in het Capitool en bovendien dreigen er teveel fabrieken te worden gebouwd. Er wordt besloten ook de fabrieken te verdelen over de rest van Panem. Grafiet werd net ten zuiden van het Capitool gedolven, maar wordt nog verder naar het zuiden verplaatst, zodat de grafietdelvers gedwongen worden te verhuizen. Daarnaast wordt er een fabriek geplaatst voor de verwerking van grafiet.
Techneuten worden in Panem in ere gehouden, maar zijn niet het soort inwoners dat de toenmalige leider graag in het Capitool ziet. Daarom worden zij naar een andere mooie plek verhuisd: het uiterste westen, in een mooie stad aan de zee in sectie 3.
Zonne-energie werd al veel vergaard in het zuiden van Panem in sectie 2, maar met de herorganisatie wordt besloten dat alle andere energie het beste ook in hetzelfde gebied kan worden gewonnen.

93
Vele jaren lang wordt er rondgeschoven met verschillende fabrieken en gebieden. Er wordt nagedacht over de perfecte indeling van Panem en ondertussen wordt het gebied rond de Mississippi en rond Lake Michigan ingenomen. In eerste instantie wordt dit sectie 4, voor Visserij en Transport.

94
Er wordt besloten over een herindeling met 10 districten. Sectie 1 verandert in District 1 (luxe-artikelen) en District 7 (hout). Sectie 2 wordt District 2 (grafiet en metselwerk), District 5 (energie) en District 8 (landbouw en textiel). Sectie 3 wordt District 3 (technologie) en District 10 (veeteelt). Sectie 4 wordt District 4 (visserij), District 6 (transport) en District 9 (graan). Het Capitool wordt afgesloten voor bezoek. Alleen mensen die iets kunnen bijdragen aan het welzijn van de stad zijn nog welkom.

94-97
De mensen die verspreid door de districten wonen worden in de loop van drie jaar bij elkaar geplaatst in steden, waarbij iedereen wordt gesorteerd op zijn talenten. Hierdoor worden sommige families uit elkaar gehaald. Er zijn op dat moment stations en spoorlijnen in aanbouw om het voor die families draagzamer te maken zover van elkaar af te leven: ze kunnen elkaar gemakkelijk opzoeken.

97
Het blijkt onhandig om alle inwoners van District 8 op één plek te hebben wonen. Hierop wordt besloten het District op te delen in twee nieuwe districten; District 8 wordt van textiel en District 11 richt zich op landbouw. In District 8 ontstaat een stad, de inwoners van District 11 blijven verspreid wonen in vijf dorpen.

99
District 12 wordt aan het land Panem toegevoegd, speciaal voor de mijnbouw. Er worden zo’n 7.000 mensen naar het district gestuurd.

186
Panem functioneert goed. De districten worden scherp in de gaten gehouden door het leger, dat in District 2 getraind wordt. Er wordt besloten een nieuw District aan Panem toe te voegen, in een onbewoond gebied. District 13 zal zich richten op kernenergie. Er blijkt ook veel grafiet in de grond te zitten, waardoor de grafietindustrie in District 2 sterk verminderd wordt en overgenomen wordt door 13. Ook wordt de productie van hovercrafts in District 13 gestart, zodat District 6 zich alleen hoeft te richten op rijdend en varend transport.

291
District 4: bosbrand langs de Mississippi.

294
District 7: Andrew Wilson wordt burgemeester.

296
District 3: Verschillende onverklaarbare branden in het district, waaronder een woonhuis en een aantal weeshuizen.

297
District 3: Verschillende moorden die worden toegeschreven aan ‘het Spook’.

299
Ruim honderd jaar werkte het principe van Panem, maar de districten werden met steeds hardere hand geregeerd. Het Capitool vervreemde totaal van de rest van Panem en nam alles als vanzelfsprekend aan. Toen de districtbewoners doorkregen hoe lui het leven in het Capitool was en hoeveel zij zelf moesten zwoegen, begonnen ze steeds meer in opstand te komen.

Feb. 299
Officieel het begin van de Donkere Dagen. District 13, dat het verst van het Capitool lag en daardoor een soort aanhangsel van Panem was geworden en weinig aandacht kreeg, begon de rebellie, maar de vonk sprong al gauw over op andere Districten. District 12 en District 3 vochten hard, maar District 1, 2 en 4 waren niet overtuigd van de opstand. 

Mei 300
Na vijftien maanden vechten was het de rebellen nog niet gelukt in het Capitool te komen. Ze konden de bergen niet over zonder te worden gedood door de luchtmacht van het Capitool. Daarnaast liet District 13 de overige Districten in de steek toen zij het Capitool uit hun eigen gebied hadden verdreven en het er niet naar uit zag dat de andere districten te redden waren. De rebellen werden neergeslagen, maar de opstanden waren pas officieel voorbij toen het Capitool besloot District 13 niet te heroveren, maar het met de grond gelijk te maken.

Juni 300
District 6: Mayme McNiall wordt burgemeester
District 11: Mae Wheelock wordt burgemeester

Juli 300
Cecilia Peak wordt president van Panem.

Jan. 301
Aankondiging Hongerspelen
District 1: trainingen voor de Hongerspelen worden gestart onder leiding van Jennifer Lockheart.

Juli 301
De eerste Hongerspelen (winnaar: Sage Malone)
District 3: Begeleider Daniel Tracy stikt in een pinda en wordt vervangen door Alexandra Leifsson.
District 11: Begeleider Mary Conway wordt ziek en wordt vervangen door Alexander Wright.

Aug. 301
District 1: Brendan Mirakovic wordt burgemeester.

Jan. 302
Zegetocht eerste Hongerspelen

Juli 302
De tweede Hongerspelen (winnaar: Madelynn Bristow)

Jan. 303
Zegetocht tweede Hongerspelen

Juni 303
District 11: Alexander Wright wordt als begeleider vervangen door Wullem Adrichem.

Juli 303
De derde Hongerspelen


_________________

De wereld Panem HongerSpelenRPG


Laatst aangepast door Tyrell Peak op do jan 07, 2016 1:53 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://goldenlionofra.deviantart.com
Tyrell Peak
Hoofd Spelmaker
Tyrell Peak

PROFIELAantal berichten : 2155
Registratiedatum : 20-07-13
KARAKTER
Karakter Informatie
Geslacht: Man
Beroep: Spelmaker
Leeftijd: 33

De wereld Panem Empty
Onderwerp: Re: De wereld Panem | zo jan 04, 2015 5:57 pm

In de Districten van Panem gelden de volgende regels, vredebewakers hebben het recht hiervoor de genoemde straffen uit te delen:


  • Bewoners van de districten mogen geen wapens bezitten. Uitzonderingen hierop zijn de gereedschappen die nodig zijn voor hun beroep, zoals bijlen, visgerei, zeisen etc. Overtreding van deze regel kan bestraft worden met zweepslagen of gevangenisstraf.

  • Uitlatingen die anti-Capitool zijn of rebellie kunnen uitlokken, alsmede stakingen en ziekteverzuim, worden bestraft met zweepslagen en/of de doodstraf.

  • Het is strikt verboden het district te verlaten. Afhankelijk van de intentie wordt er gestraft met zweepslagen of met de doodstraf. Je mag wél buiten de stad komen (Buitengebied-boards), maar niet voorbij de hekken die het district omringen.

  • Contact met andere districten op wat voor manier dan ook is verboden. De straf hiervoor is gevangenisstraf of doodstraf.

  • Elke bewoner dient maandelijks belasting af te dragen aan het Capitool, bij nalating hiervan volgen zweepslagen en zal het Capitool beslag nemen op bezittingen.

  • Het is diefstal om gebruik te maken van goederen die bestemd zijn voor het Capitool, zoals hun brood eten, een sieraad ontvreemden of electriciteit aftappen. De straf hiervoor bestaat uit zweepslagen en gevangenisstraf.

  • Daarnaast gelden ook de eeuwenoude, algemeen bekende regels: moord, diefstal, verstoring van de openbare orde, etc. worden bestraft met zweepslagen, gevangenisstraf of doodstraf, afhankelijk van de zwaarte van het misdrijf._________________

De wereld Panem HongerSpelenRPG
Terug naar boven Ga naar beneden
http://goldenlionofra.deviantart.com
Gesponsorde inhoudPROFIEL
KARAKTER

De wereld Panem Empty
Onderwerp: Re: De wereld Panem |

Terug naar boven Ga naar beneden
 

De wereld Panem

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De Hongerspelen :: Algemeen :: Algemeen-